Dag 4

Vandaag om 05:30 opgestaan om vroeg te kunnen vertrekken. Op de planning staat om via de Higway 1 naar San Francisco te rijden. De Highway 1 zou een van de mooiste wegen van de wereld zijn. Dus daar willen wij dan natuurlijk wel overheen rijden. Eerst op zoek naar een tank station om de jeep vol te gooien. Daar aangekomen kwamen we erachter dat ons niet verteld was of er Diesel of Benzine in de auto moest. Dus wij op zoek naar een handleiding/ iets op de auto waardoor we daarachter zouden kunnen komen. We konden het echter nergens vinden, dus dan maar binnen even navragen of iemand het wist. De vrouw achter de balie zei dat als het een huurauto was dat we er dan vanuit konden gaan dat er gasoline in moest. Dus op hoop van zegen dat maar in de auto gegooid en gelukkig, het lukte ons nog om weg te rijden :-)

Toen dus op weg naar de Highway 1. Inderdaad een erg mooie kustweg. Toen we eenmaal een tijdje op de weg zaten stond er ineens een bord: weg gesloten over 36 miles. Maar nergens een alternatieve route. Wij dachten dat we er dan misschien wel gewoon langs op zouden kunnen dus wij gewoon door rijden. Onderweg kwamen we nog een aantal mooie uitzicht plekken tegen waar we even gestopt zijn. Op een gegeven moment zag ik een bord staan met seal viewpoint. Dus wij daar gestopt. Toen Mark uitstapte werd hij bijna aangevallen door 2 chipmunks.. of wat het dan ook zijn :-) Erg vregge beestjes in ieder geval.

Het was een erg mooi uitkijk punt met uitzicht over de zee en de rotsen en een aantal zeehonden die lagen te zonnen op het strand. We stonden daar even te genieten met z'n tween van het uitzicht toen Mark ineens begon met; " zijn we alweer 10 jaar samen.."  Heb je het wel leuk gehad de afgelopen 10 jaar samen? En toen zei hij; Ik ben eigenlijk wel heel erg zenuwachtig nu... En vanaf dat moment begon ik ook ineens zenuwachtig te worden, want dit leek toch wel erg ergens op te gaan lijken...  :-)  En toen ging Mark op 1 knie en vroeg hij mij ten huwelijk.  Super romantisch! En ik heb natuurlijk Ja gezegd. Dus we zijn nu officieel verloofd :-))) En nee mensen ( en vooral Chris, mocht je dit ook lezen) we gaan niet trouwen in Las Vegas. We moeten sowieso eerst nog even sparen voor een bruiloft. Dus no worries.  Ik heb natuurlijk ook een hele mooie ring gekregen. Goud met een diamantje in het midden. Erg mooi.

zeehondjes

De plek waar Mark mij ten huwelijk vroeg :-) inclusief zeehonden op de achtergrond :-)

Nou Danits, bij deze dan de foto van de ring. Als ik weer thuis ben kan je hem beter zien :-)

super veel zeehondjes :-)

 

 

Daarna moest ik natuurlijk eerst even bijkomen, want ik stond een kwartier later nog te shaken op mijn benen :-) En toen weer verder gereden op de highway 1. Uiteindelijk kwamen we dus bij het punt waar de weg afgesloten was en nu bleek ook waarom dat was.  De weg was voor 100 meter namelijk  gewoon weggeslagen doordat de rotsen gewoon naar beneden waren komen zetten. Tja, dat wordt dan inderdaad lastig om overheen te rijden over een weg die er niet meer is.

Zie het vlakke stuk. Daar was ooit een weg..

Dus wij aan die meneer die daar de wacht hield gevraagd of er een weg omheen was om daarna weer terug op de highway 1 te komen. Zijn antwoord daarop was; " are you feeling adventurous? " Tja, wij zijn altijd in voor avontuur :-) We moesten dus weer een heel eind terug om vervolgens een andere weg te nemen die over een militaire basis heenging en over bergweggetjes ging. Dus zo gezegd zo gedaan. Eerst nog de verkeerde afslag genomen bij de militaire basis, maar uiteindelijk toch op het bergweggetje uitgekomen. Dat was erg mooi. Wel mistig en regenachtig, maar dat had juist wel iets. Was net alsof je in de jungle rijdt.

Een typisch Amerikaans tankstation waar je kan tanken, eten kan halen, maar ook kogels..

beetje onscherp helaas

 

Daarna kwamen we dus weer uit op de highway 1. Daar nog even gestopt bij Julia Pfeiffer national state park. Daar was heel mooi uitzicht over een strand met een watervalletje.

 

En daarna op weg naar San Francisco. De dag duurde door de omwegen wel langer dan gepland maar het was de moeite waard. Rond 20:30 kwamen we aan bij ons nieuwe motel, namelijk motel Capri. Doordat ze een foutje hadden gemaakt ( ze hadden in de computer staan dat we maar 1 nacht zouden blijven in plaats van 2) hebben we nu een invaliden kamer gekregen. Wat dus inhoudt dat we een erg mooie, schone, maar vooral ruime kamer hebben.

Een heel stuk beter dan ons vorige hotel dus. Toen nog even op zoek naar een restaurant om wat te eten. Dat werd de vietnamees. Erg lekker gegeten daar. Morgen San Francisco gaan bekijken. We zagen bij het binnen rijden van San Francisco al dat het er veel gemoedelijker uit ziet dan Los Angeles. Ik heb hier nog geen een sirene gehoord en het ziet er veel gezelliger uit allemaal met mooie gebouwen. Ik ben benieuwd.

Weltrusten!

p.s. het is gelukt foto's erop te zetten dus voor meer foto's zie dag 1 t/m 3

 

 
Comments (12)
Jeuhh
12Tuesday, 07 June 2011 11:33
amerika
Wat lees ik nu, verloofd?? Wow! Gefeliciteerd! Geniet van elkaar en Amerika :-)
Groetjes vanuit kantoor in Nijmegen (Bah)
Nadia
Dank jullie wel allemaal
11Friday, 03 June 2011 07:21
yanaika
Hey Danits,Wouter en Dirk. Bedankt voor de felicitaties!

Groetjes Mark en Yanaika
Gefeliciteerd Yanaika en Mark
10Thursday, 02 June 2011 23:23
familie
Wat ben ik blij voor jullie, ik wens jullie beiden heel veel geluk.
En wat is je ring mooi hé
En Yanaika nou niet verliezen hé want dan moet alles over.


groetjes
Dirk
Tjonge....
9Thursday, 02 June 2011 13:23
amerika
Hee gefeliciteerd man! Ik had het eerlijk gezegd (nog) niet verwacht. Je roept altijd maar dat dat niet nodig is enzo. Maar je zat de boel gewoon voor de gek te houden :-).
Super!

Fijne reis,
Wouter.
Love is in the air!!!
8Thursday, 02 June 2011 07:29
familie
Ja daar ben ik dan eindelijk met mijn online reactie!
Gefeliciteerd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wij vinden het echt super leuk dat jullie gaan trouwen!
Jeej mijn zusje gaat trouwen!
Ik heb mijn 1e nachtmerrie over jullie trouwerij al gehad hahaha!
Maar daar over meer na jullie vakantie.

Mark je hebt het echt super romantisch gedaan (uhmm.... misschien kun je eens met Frank praten haha ;)) en pas goed op mijn zusje he ;)

Veel plezier nog! Op naar de volgende dag!

PS: Hij is mooi je ring Yan! Thnx voor de foto!

Dikke knuffel uit Tolkamer!!!!!!!!!!!!
die tank...
7Wednesday, 01 June 2011 20:40
familie
is wel leuk.. geheime foto gemaakt...quantanamo here we come! hihi
groetjes en een knuffel van trui en piet
Natuurlijk zei Yanaika .. JA !!
6Wednesday, 01 June 2011 20:33
familie
Eerst gefeliciteerd jullie allebei. Ik kan heel goed begrijpen dat je JA zei Yanaika omdat je uiteraard zo'n vakantie daar wel helemaal mee wilt maken. (geintje ..)

Erg mooie ervaring die je inderdaad nooit zal vergeten .. en voor de rest .. ik wens jullie het allerbeste en veel geluk daarbij zowel vwb de vakantie als jullie toekomst.

Geniet ervan en ga zo door ..

Liefs,
Piet en Trudy natuurlijk ..

ps hier is het ook 30 graden in Porto en ik heb nog geen bekeuring .. hoop ik
hihihi.. wel erg leuk hoor..
5Wednesday, 01 June 2011 20:22
familie
ben trots op je mark.. je hebt het met verve gedaan. yanaika ten huwelijk gevraagd. en een mooie ring voor je princes.

fijne vakantie nog.

piet en trui
dank jullie wel!
4Wednesday, 01 June 2011 15:49
yanaika
Hoi Michiel en Wendy;

Dank jullie wel! En leuk dat jullie ook mee lezen. Ik hoop dat het bij jullie ook goed gaat.

En pa; Ja ik vind het zelf ook nog een beetje onwerkelijk, maar ik heb toch echt de foto's en de ring als bewijs :-) Dus hebben we een keer iets leuks om naar uit te kijken!
Gefeliciteerd
3Wednesday, 01 June 2011 10:28
familie
Mark & Yanaika.. gefeliciteerd met de verloving..!!!
Michiel & Wendy
Ziet er allemaal geweldig uit
2Wednesday, 01 June 2011 09:30
familie
Geweldig allemaal, hele mooie foto's, prachtig reisverslag en natuurlijk van harte met jullie verloving, dat had nu echt niemand verwacht denk ik, tenminste ik in ieder geval niet, ik dacht die blijven levenslang samenwonen en that's it, nogmaals van harte jullie twee.

hein
(ps heb het smsje nog een paar keer terug gelezen om te kijken of dit allemaal wel echt was maar nu met de foto van de mooie ring heb ik het onomstotelijk bewijs)
Afwachten in spanning.........
1Wednesday, 01 June 2011 07:23
familie
Owwww.....
Ik ben zooooow benieuwd naar het volgende verhaal!!!!
;)

Groetjes uit Tolkamer