Dag 5

Vandaag de wekker gezet om 08:30 uur om vroeg weg te gaan. Alleen toen we naar buiten keken zagen we dat de regen met bakken uit de lucht kwam. En dus hadden we niet zo heel veel haast om op te staan. Op tv zagen we dat de weersvoorspelling was dat het de hele dag zou blijven regenen. hmm dat was niet zo mooi. Toen dus maar even uitgezocht wat we allemaal wilden doen vandaag en rond kwart voor 10 stopte het gelukkig met regenen en begon zelfs de zon weer wat te schijnen.

Ons eerste doel van vandaag was om de Golden Gate Bridge te gaan bekijken. We wilden alleen even naar een uitkijkpunt en daar een foto van de brug maken en meer niet. Toen we er echter naartoe reden mistten we de afslag en konden we niet anders meer ,dan over de brug heen te rijden. Dan maar aan de andere kant van de brug een foto maken. Helaas moesten we door het missen van die afslag wel $ 6 dollar tol betalen toen we weer terug de brug over wilden. Dat was blijkbaar een tolweg dus voor die 2 minuten die wij over die weg hebben gereden hebben we $ 6 moeten betalen. Maar.. dan kunnen we wel zeggen dat  we over de Golden Gate Bridge hebben gereden :-) En wat een steile straten hier zeg. Ik moest wel even slikken toen we daar voor de eerste keer op reden en later ook weer afreden. Daar moet je geen hoogtevrees voor hebben.

Steile straatjes. Op de foto lijken ze minder steil dan dat ze zijn!

Zoals je ziet lijkt de weg achter de witte streep te stoppen, maar daar gaat ie dus zo steil omlaag dat je hem niet ziet. Ook als je omhoog rijdt dan zie je alleen de neus van je auto als je moet stoppen voor het stoplicht omdat het zo steil omhoog gaat.

 

Daarna door naar Alamo Square om daar de Pink Ladies te bekijken. De Pink Ladies zijn vrolijk gekleurde, geverfde huizen. Ook wel bekend uit de serie Full House.

Na dat gezien te hebben hebben we ontbeten in restaurant Herbivore. Dit was zowaar een compleet vegetarisch en biologisch restaurant! Met erg lekker ontbijt en hele lekkere fruit shakes.

ons ontbijt

 

De volgende stop was de City Hall. Die kwamen we op de heenweg namelijk tegen en zag er erg mooi uit. Dus gingen we daar even kijken en een paar foto's maken.

City hall van San Francisco

 

Verder was er eigenlijk niet veel te zien dus toen zijn we verder gereden naar pier 39 bij de Fischerman's Wharf.  Dit is een haven met pieren met allemaal leuke winkeltjes, kraampjes en restaurantjes aan het water/ op de pier. Erg leuk en gezellig om overheen te slenteren.We konden hier alleen niet al te lang blijven aangezien we de auto op een parkeerplaats hadden staan waar we maar 2 uur mochten staan.

Fisherman's Wharf

Vanaf pier 39 kijk je uit op de gevangenis Alcatraz

De Golden Gate Bridge

De laatste stop was Union Square. Een dure winkelstraat en verder niet zo heel veel te zien. Aangezien ik de dure winkels niet eens in ga waren we hier snel uitgekeken en zijn we terug gegaan naar het hotel.

Union Square

 

Daar even gevraagd naar een supermarkt en nog even wat brood gehaald want morgen vertrekken we alweer heel erg vol naar onze volgende bestemming; Sequoia NP!

Groetjes,

Mark en Yanaika

 

 
Comments (6)
geen BAtje gespot
6Friday, 03 June 2011 07:16
yanaika
Hoi hoi,25 graden. Lekker hoor. Wij hadden het iets koeler hier vandaag maar het was wel heel mooi. Nee ik heb nog geen BAtje gezien en ook geen spoken haha.
En nee ik ben nog niet echt gewend aan verloofd zijn. Klinkt zo volwassen ineens haha :-) Maar ik vind het wel heel leuk natuurlijk!

Groetjes!
Gouden brug
5Thursday, 02 June 2011 18:12
familie
Uhmm..... goud..... tja misschien de prijs die je betalen moet om eroverheen te rijden..... beetje duur.... en wij maar zeuren over dat de tunnels in oostenrijk zo duur zijn.... daar zit je teminste nog een kwartier in! Per tunnel!

En al een BAtje gespot? Ook niet stiekem bij de brug?

En Yan al een beetje gewend aan het verloofd zijn ;)

Oja waren er nog spoken op de set van The Ghost wisperer?
Hihi!

Zo dat waren weer een paar vraagjes vanuit Nederland!
Oja hier is het wel lekker weer! Haha hier lekker 25 graden dus heerlijk!!!!!!!!

Doeggie!
Xxx Danitsja
bedankt
4Thursday, 02 June 2011 02:32
yanaika
Hey Mirella,

Dankjulliewel! Ja die tijd klopt niet helemaal inderdaad. Komt omdat de server van de website in een ander land staat (Engeland volgens Mark).

Piet en trui: Jullie ook nog veel plezier in Porto. Hoop dat jullie het ook leuk hebben, maar dat zal vast wel. San Francisco is in ieder geval een leuke stad. Veel leuker dan Los Angeles vinden wij in ieder geval.

Mark zegt: " In Los Angeles hoor je de hele tijd politie sirenes en vliegen er continu politie helikopters over en ziet alles er beroerd uit. Hier hebben wij nog geen politie gehoord en is alles verzorgd, vrolijk en mooi."

Groetjes,
Mark en Yanaika
klok klopt niet
3Wednesday, 01 June 2011 20:56
familie
je blogg zegt dat gepost is om 2039
maar ik zette het erop toen het 2239 was
gek he

groetjes mirella
GEFELICITEERD
2Wednesday, 01 June 2011 20:39
familie
Van harte gefeliciteerd van ons allen
jeetje wat gaat de tijd toch snel
dacht ik ga ff kijken wat er op de blogg staat maar ik moest ff een inhaalslag maken
wij wensen jullie nog een fijne vakantie
mirella bernard sarah benjamin timothy en daniel
weer vroeg op reis denk ik...
1Wednesday, 01 June 2011 20:31
familie
fijne dag vandaag.. lijkt me mooie stad... wij zijn in porto beland. erg mooie stasd. maar niet te vergelijken met san fransisco denk ik.. hahaha. groetjes trui en piet