Dag 19 Yellowstone

Zo, de eerste dag Yellowstone National Park kan beginnen. Dit is het park waar Mark heeeeel graag naar toe wou aangezien je hier allemaal Geisers, moederpoelen etc. hebt. We zijn vandaag rond een uur of half 9 vertrokken richting het park. Het park zelf ligt hier om de hoek, alleen is het wel een heeel groot park. Dus als je door de ingang van het park heen bent dan moet je eerst nog zo'n 20 minuten rijden voordat je bij bijv. een Geiser bent.

Toen wij vanochtend het park inreden stonden we meteen al in de file. Wij dachten dat het een file was omdat het zo'n druk park was. Maar toen we dichterbij kwamen zagen we dat de file kwam doordat er Buffalo's vlak langs de weg liepen! Dus iedereen die daar langs kwam wou natuurlijk foto's hebben. Later bleek dat het niet nodig was geweest want er lopen hier heeeeel veel Buffalo's. We zijn eerst gestopt bij een parkeerplaats waar we nog een Buffalo zagen en een ground squirrel. Een klein eekhoornachtig beestje.

Buffalo's

Ground Squirrel

Daarna gingen we weer door, want voor vandaag hadden we gepland om geisers te gaan kijken. Heel veel Geisers. Dat was heel mooi om te zien en Mark heeft er dan ook heel veel foto's van gemaakt. Op 1 van de paden richting de geisers kwamen we ineens oog in oog te staan met een hele grote Buffalo. Die stond midden op onze weg. We hebben eerst maar even gewacht of ie weg ging en zijn er toen maar met een grote boog omheen gelopen.

Buffalo

Daarna dus heeel veel geisers gezien. Heel mooi. De bekendste is de Old Faithfull. Naar onze mening niet eens de mooiste geiser maar duidelijk wel de meest bekende want er zaten heeeel veel mensen te wachten tot die geiser uit ging barsten.

Modderpoel

geisers en springs

riverside geyser

Old Faithfull Geyser

Op de weg terug naar ons motel zagen we vanuit de auto ineens 2 Elken staan. (In het Nederlands een Wapiti, in het Engels een Elk.  (Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Wapiti) Dus wij uitstappen om foto's te maken. Stoppen er ineens wel 5 andere auto's ook midden op de weg omdat wij daar uitgestapt waren :-) Dat is wel grappig hier. Zodra iemand stil gaat staan betekent dat meestal dat er iets te zien valt en stoppen er meteen dus heel veel andere auto's.

Zo en dan ga ik nu maar even een koude doek op mijn gezicht leggen, want het was best koud vandaag met een hele harde wind waardoor ik  ( en Mark) niet merkten dat we aan het verbranden waren. Ik heb mijn gezicht dus aardig verbrand nu. Ik lijk net een kreeftje :-) Morgen dus maar goed insmeren voordat we vertrekken. Morgen gaan we vroeg vertrekken, want we gaan naar Lamar Valley. Daar zouden heel veel dieren te zien zijn en die zijn het meest te zien tijdens zonsopgang of zonsondergang. Wij kiezen dan maar voor zonsopgang. Dus dat wordt weer heel vroeg opstaan. En daar ben ik altijd al zo goed in geweest... ;-) Maar het is voor het goeie doel zal ik maar zeggen.

Bye!

Yanaika & Mark

 
Comments (7)
Geisers
7Saturday, 18 June 2011 06:25
familie
een tweede poging om dit stukje te schrijven, bij de eerste keer bij posten verloren gegaan.
Het gebied is gewoon prachtig en Geisers wonderlijk mooi en helder en dan te weten dat het meeste water zwaar giftig is met die zouten,Basen,logen en zuren. Het is niet voor niets dat er niet veel groeit in de nabijheid en bij zoutige luchtvochtigheid gaat verbranding wel driemaal zo snel, dus veel douchen en smeren luitjes.
Ik zou wel eens die rode gezichten van jullie willen zien, en eh geen smoesjes dat het niet op de foto te zien is.
Al met al jullie hebben met deze vakantie een prachtige ervaring opgedaan die niemand je meer kan afpakken, mischien wel een motivatie om nog een keer voor zo'n reis te gaan en dan weer een ander deel, Mark kennende dan naar een tornado gebied misschien wel.
effe kopie en dan posten voor het geval dat!
Misschien zit mark er wel achter :-))

groetjes
Dirk
Hongerige beren 2
6Saturday, 18 June 2011 06:16
familie
Ja danitsja dat is wel waar maar magere Mark en Yanaika kluift wel makkelijker :-)
En met al dat zetmeel en olie zullen ze desondanks wel iets aangekomen zijn.
Gr
Dirk
Hongerige beren....
5Friday, 17 June 2011 04:57
familie
Tja Dirk....
Die beren kunnen wel honger hebben maar ik denk dat ze eerder een lekkere dikke amerikaan pakken dan Yanaika en Mark haha. Die hebben de afgelopen dagen zo slecht gegeten die beren en leeuwen lusten Yanaika en Mark niet eens. En daar komt nog bij dat Mark vegetarier is he ;) Smaakt zo raar......

Mooie hoor die geiser! Ben erg benieuwd wat jullie volgende verhaal is!

Groetjes Danitsja
Het gaat wel wennen
4Thursday, 16 June 2011 19:32
familie
Ja dat vroege opstaan gaat echt wel wennen:-)
Jullie beleven echt de natuur he, en wat zijn die bizons hoog he zo'n 2-2,5m
Zeg Mark, hopelijk heb je ook je wapen bij je voor de veiligheid! (Lynxen,bergleuwen, wolven en ze hebben allemaal honger)
Gr
Dirk
natuurlijke vijanden en Ol dFaithfull
3Thursday, 16 June 2011 15:36
Administrator
Hey Wouter,

Er zitten geysers tussen die 3x zo hoog gaan, en geysers die een aantal keer zo groot qua volume zijn. De hogere hebben we niet gezien (gingen maar 1-2x per dag, net gemist,de grotere wel, en die waren mooier. Alleen heb je bij Old Faitfull wel het beste zicht erop, kaal terrein er omheen, bankjes, waardoor ik de maximale zoom kon gebruiken ;)

Er zitten hier een ruime hoeveelheid zwarte wolven, een 500 grizzlies, duizenden coyotes, een paar honderd wolven, wat lynxen en wat bergleeuwen. We hebben dan ook her en der botten zien liggen van grote beesten, dus vijanden, die hebben ze wel! We gaan dan ook nog op zoek naar de wolven en beren voor foto's :)

Gefeliciteerd met je motorrijbewijs!!

groeten Mark.
Joehoe
2Thursday, 16 June 2011 12:16
amerika
ha kreeftjes, echt mooi zo'n 'ontploffende' geiser!
groetjes Nadia
Mooi park!
1Thursday, 16 June 2011 06:33
amerika
Hey, mooi park zeg. Ik moet zeggen, op de foto ziet Old Faithfull er toch wel het meest spectaculair uit. Ik vind die Bisons ook erg mooi zeg. Hebben ze nog natuurlijke vijanden, ze zien er sloom en tam uit :)

Veel plezier!
Wouter.