Dag 6

De wekker ging vanochtend al om 05:30 uur. Veel te vroeg dus. Maar het was ongeveer 5 uur rijden naar Sequoia National Park en we hadden alleen vandaag om Sequoia en Kings Canyon National Park te gaan bekijken. Dus moesten we wel vroeg opstaan. Op naar de snelweg dus. Het viel ons op dat als je hier een papiertje uit de auto gooit, dat je dan een boete moet betalen van $ 1000, maar de hele snelweg ligt wel vol met kapotte banden en auto onderdelen. We zijn erachter gekomen dat Amerika ook hele lange saaie wegen heeft. Mark viel er nog net niet bij in slaap ;-)

Rond 11 uur kwamen we aan in Three rivers, ongeveer een half uur van het Nationale Park af, waar ons hotel ( The Western Holiday Lodge) was. Helaas konden we pas vanaf 15:00 uur inchecken en dus hebben we onze bagage maar achtergelaten bij de receptie en zijn we naar het park gereden. We hebben er 2 uur over gedaan om daar te komen waar we naartoe wilden, namelijk de Sequoiadendrons. Hele grote bomen! Alleen toen we onderweg waren was er een weg opbreking. De range rover vertelde ons dat ze om het uur auto's door lieten en de volgende pass trough  was om 13:00 uur. Ik keek op de klok en het was  op dat moment 12:09. Shoot, net 9 minuten te laat dus. Nouja helaas, we moesten daar dus een uur wachten. Daarna doorgereden over een weg met veel bochten en het werd steeds kouder. Er lag zelfs sneeuw. Toen kwamen we dus aan bij de trail naar 2 van die bekende seqouiadendrons.

Sequoiadendrons

Daarna gingen we de scenic route doen door Kings canyon. Een heeele mooie kronkelige route, wisselend van 10 meter boven zee niveau tot ruim 2,5 km en dat meerdere keren achter elkaar. We kwamen langs rivieren, watervallen en valeien. Erg mooi.

Grizzly Falls

 

Roaring River Falls

Mijn doel van vandaag was om een beer op de foto te krijgen.  Op een gegeven moment zeg ik tegen Mark; ik denk niet dat die beren langs de weg lopen, dus ik denk niet dat we een beer gaan zien. Jawel, zei Mark. Ik denk dat die best langs de weg zitten. En toen zag ik ineens een beer! Dus ik zeg tegen Mark; ja daar, STOP!  Mark trapt op de rem en zegt; echt waar? Ik zeg; Ja serieus! Dus Mark rijdt terug, ziet de beer zelf ook en zegt: Krijg nou de tering... haha We hebben dus een beer gespot! Jaja en we hebben de foto's en zelfs een filmpje als bewijs. Maar filmpjes kan ik niet online zetten helaas.

Beertje!

 

Daarna nog verder gereden en nog een trail gelopen ( de zum..nog wattes..meadow trail) En daar nog een paar hertjes gezien. Daarna moesten we toch wel weer terug want het was nog z0'n 2 uur terug rijden naar het hotel waar we dus nog niet ingecheckt waren.  Die terug weg was iets minder, want we hadden een andere weg terug genomen  waar ik erg misselijk van werd door de haarspeld bochten en omdat we een beetje vlot door moesten rijden omdat we niet al te laat bij het hotel aan wilden komen.

Zumwalt Meadow Trail

Hertjes

Om 21:00 uur kwamen we aan bij het hotel. Snel ingecheckt en de koffers in onze deluxe kamer gedumpt. Om een of andere reden kregen we een gratis upgrade naar een deluxe kamer. Super grote kamer met koelkast, magnetron en zelf een open haard! Jammer dat we hier maar 1 nacht zitten. Daarna nog even snel een pizza en spaghetti afgehaald bij de pizzahut en op de kamer opgegeten.

 

Morgen kunnen we gelukkig iets later opstaan. Dan gaan we naar Yosemite National Park en dan zitten we op KOA campground in Mariposa. In een houten cabin. Ik ga er van uit dat we daar geen internet hebben dus de eerst komende dagen kan ik waarschijnlijk niks meer online zetten. Dus waarschijnlijk tot over een paar dagen!

Yanaika en Mark

 

 
Comments (6)
Berengoed!
6Monday, 06 June 2011 02:16
familie
Hey Yanaika gezien mark zijn reactie op het zien van een beer langs de weg op jouw aanwijzing geeft eigenlijk aan dat ie bijna zat te slapen toch?

Toch wel bijzonder he, een beer langs de weg zien, mm daar is vlgs mij ook een spreek woord van maar dan zie je ze op de weg.

Hele mooie foto's en verslaggeving van jullie, alsof wij het zo live meemaken.

Gr
Dirk
Beer en de boom
5Sunday, 05 June 2011 23:32
familie
Hoi Mark & Yanaika,

wat een grote bomen.. en wat een mooie beer hele mooie foto.
en een hele mooie natuur.

groetjes

David
niet zo warm inderdaad
4Sunday, 05 June 2011 04:00
yanaika
Hoi hoi,

De hoogte wisselde van 300 meter tot wel 2,5km. Behoorlijk hoog (en koud) dus. Af en toe lag er gewoon nog sneeuw. Het wisselde tussen de 5 en 18 graden, afhankelijk van de hoogte. Koud was het pas op dag 8 :-)

Groetjes,
Mark en Yanaika
beren op de weg..
3Saturday, 04 June 2011 11:30
familie
je hebt wel geluk zeg.. aan de foto te zien zijn die bomen dus echt groot.. ik denk dat het onvoorstelbaar is.. totdat je er zelf bent..
het lijkt er niet zo warm, gezien jullie kleding. hoeveel graden was het daar? waren jullie in hoog gebied?.
wat de kamer betreft.. mooi toch... samen voor open haard...
groeten piet en trui. hou van jullie
Hehoo!!!!
2Friday, 03 June 2011 17:03
familie
Hehoheho je krijgt het niet kadoooo....
Haha jullie lijken wel in een disneyfilm te zitten!
Hertjes, sprookjes achtige omgeving, beertjes.... ik hoor op de achtergrond de vogels al fluiten...... fluit,fluit........

Genieten dus!
Pas op op de camping en tot de volgende keer!

Groetjes Danitsja
Avontuurlijk
1Friday, 03 June 2011 08:26
familie
Hoi Yanaika en mark,

Wederom prachtige foto's en een mooie beschrijving, erg fijn om op deze manier op de hoogte te blijven van jullie avonturen in de states.

groetjes
hein