Dag 20 Yellowstone

Tja, zoals ik zal zei is vroeg opstaan nooit mijn sterkste kant geweest. De wekker ging vanochtend om 04:45. En dat is toch echt veeel te vroeg voor mij. En Mark had ook niet echt heel veel zin om op te staan en dus hebben we de wekker maar uit gezet en werden we pas om 09:00 uur wakker. Ok, die dieren bekijken bij zonsopgang gaat dus niet meer lukken :-) Dus besloten we om dan maar langer in het park te blijven vandaag en 's avonds dieren te gaan kijken. Rond een uur of 10 vertrokken we richting park.

Aan het begin van het park zagen we een paar Elks (Elken??) Wapities dus, langs de weg staan, dus daar moesten we natuurlijk een foto van hebben.

Wapitie ( Elk)

Daarna op weg naar een aantal hete bronnen, geisers en modderpoelen. We hebben de artist paintpots gezien en de steamboat geyser.

modderpoel artist paintpots

artist paintpots

Norris Geyser Basin.

Norris Geyser Basin.

Norris Geyser Basin.

Norris Geyser Basin.

 

Daarna op weg naar de roaring mountain, alleen die roarde niet echt. Normaal gesproken zou je die moeten horen brommen, maar we hoorden nu helemaal niks.

roaring mountain

En toen door naar de Obsidian Cliff. Die wou Mark graag zien, alleen was die nog moeilijk te vinden. Het bleek dat we er zelfs al voorbij waren gereden, omdat hij niet aangegeven stond op de borden op de weg. Toen we er uiteindelijk aankwamen bleek waarom dat was. Mensen hebben daar veel stenen meegenomen, ze hakten het zelfs kapot en namen het mee. Aangezien dat niet de bedoeling is, mag je nu alleen nog maar langs de weg lopen om er naar te kijken. Vandaar dat ze het waarschijnlijk ook niet op de borden hebben staan.

Obsedian

De volgende stop was de sheepeater cliff. Hier kan je basaltpilaren zien. Vroeger jaagden de indianen op de bighornsheep die daar lopen en daarom heet deze cliff de sheepeater cliff.

sheepeater cliff

Daarna door naar de Mammoth hot springs terraces. Waar we ook  nog  een haas in het gras zagen zitten.

Haas

Mammoth hot springs terraces

 

In Mammoth hot springs ( Mammoth hot springs is ook een plaats) zijn we naar de winkel geweest om even wat meer batterijen te halen voor de camera en voor de zekerheid een extra geheugenkaartje. Het vrouwtje achter de balie maakte toen ook nog even de opmerking; you both had some sun... Jaja, we weten dat we eruit zien als kreeften, maar bedankt dat je dat nog er nog even in wrijft..

En toen in het enige restaurant wat gegeten. Ze hadden zowaar vegetarische burgers. Mark en ik hebben dus allebei weer burgers gegeten ( voor de verandering). Maar we hadden in ieder geval weer wat energie voor de rest van de dag.

De volgende stop was Undine Falls. Net voordat we daar waren zagen we nog een grote groep Wapities.

wapities

undine falls

Inmiddels hebben we er daar dus al aardig wat van gezien. We zijn toen verder gereden over de Blacktail deer plateau. Daar was ook een onverharde weg die we wilden rijden want daarop zou je veel dieren kunnen zien. Alleen toen we daar aankwamen bleek die weg gesloten te zijn, omdat die onbegaanbaar was. Jammer. Maar 3 bochten verder zagen we ineens een stuk of 10 auto's stil staan. Daar moest dus wel iets te zien zijn. En inderdaad daar liep een Cinnamon black bear. Oftewel een bruine beer.

beer 1

Na zo'n 10 minuten daar gekeken te hebben besloten we verder te rijden. En 1 bocht verder zag Mark ineens nog een beer op de berg lopen. Wij dus gestopt op de parkeerplaats waar maar 1 andere auto stond en toen kwam er ook een ranger auto aan die door had dat er iets te zien viel.We zagen de beer de berg af komen lopen en op dat moment zagen we ook een camper rijden.Er liep dus een weg vlakbij die beer. Daar moesten wij dus natuurlijk naartoe. Dus wij de auto ingesprongen en heel snel naar die weg gereden. De ranger was er ook al naartoe aan het rijden en we kwamen zo'n beetje tegelijk met die ranger aan bij de beer.  Dus wij uitgestapt en die beer kwam richting ons de weg oversteken. Mark had de auto al op slot gedaan, maar deed die voor de zekerheid toch maar weer even open zodat we snel de auto in konden mocht de beer echt te dichtbij komen. Helaas joeg de ranger de beer weg door de sirene aan te zetten. Die vond blijkbaar dat de beer iets te dichtbij kwam. Aangezien de beer er dus vandoor was zijn we maar weer verder gereden.

beer nummer 2

op weg naar de Petrified tree die daar aan het eind van de weg stond. Daar even gekeken en toen weer dezelfde weg terug.Op de terugweg zagen we ineens weer een stuk of 10 auto's staan. De beer was blijkbaar weer terug. Dus hebben we nog maar een paar foto's gemaakt. Inmiddels hebben we dus al 2 beren gezien in Yellowstone.

Daarna op weg naar Lamar Valley. Onderweg hebben we nog heel veel Bizons gezien, Pronghorns en een ground squirrel.

ground squirrel

Pronghorn

Bizon die de weg blokkeert

Lamar Valley is een hele mooie vallei met een rivier erdoorheen, waar je kuddes Bizons kan zien en Wapities en een aantal Pronghorns. Er zouden ook wolven zitten, maar die hebben wij nog niet gezien. Misschien als we een verrekijker bij ons hadden dat we er dan 1 hadden kunnen zien.

Lamar Valley. Alle zwarte stipjes die je ziet zijn Bizons

Toen werd het toch wel tijd om langzaamaan terug te rijden. Net voorbij Lamar Valley stonden er weer een paar auto's stil. Op de berghelling zagen we nog een zwarte beer. Beer nummer 3 dus. (Hier hebben we alleen een filmpje van gemaakt, geen foto)

Hij was alleen redelijk ver weg dus niet heel goed te zien.  Toen zijn we dus maar weer verder gereden. Onderweg nog even gestopt bij de cliffside spring en de Tower Falls.

cliffside spring

Tower Falls

Toen we weer verder reden zagen we onderweg nog een Moose. Jeuj, weer een dier dat we van ons lijstje " gespot" af kunnen strepen.

Moose

Even verder zagen we nog een kudde Wapities staan. Mark heeft nog geprobeerd ze van dichtbij te fotograferen, maar daar schrokken ze toch een beetje van en toen renden ze met z'n allen een eindje weg. Totdat ze door hadden dat we ze niet aan gingen vallen, toen bleven ze toch maar staan.

Wapities bovenop de berg

Daarna verder gereden. Inmiddels reden we in de sneeuw. ( Dunraven pas)

Dunraven pas

Boven op de bergheuvel zagen we weer een grote zwarte beer. Maar ook weer heel ver weg. Dat was dus al beer nummero 4 van vandaag! Helaas was het te donker en is de beer op de foto niet te zien.

Verder kwamen we onderweg alleen nog 1 bizon tegen die op de weg stond.  Om 23:00 uur waren we dan eindelijk weer terug in ons motel.

Inmiddels is het hier nu 01:00 uur en ik moet de foto's er ook nog bijzetten, dus dat wordt laat slapen vandaag.

Groetjes,

Yanaika en Mark

 
Comments (9)
Wolven
9Saturday, 18 June 2011 16:48
Administrator
Ze jagen in de nacht, ochtend en avond, maar ook overdag worden ze geregeld gespot. Er leeft een grote groep in Lamar Valley, daar gaan we vandaag naar kijken!
Smoezen
8Saturday, 18 June 2011 06:32
familie
Op de foto's kanje natuurlijk wel zien dat jullie rood zijn, het is gewoon sensuur!!
Maar goed komt wel goed want het is ook zomaar niet weg.
Hebben jullie er wel eens aan gedacht dat wolven nachtdieren en in de avond en nacht jagen dus als je ze dan kan zien, jij hun dinner bent!
Het zal dus echt een uitzondering zijn om overdag te kunnen spotten.
gr
Dirk
whow
7Friday, 17 June 2011 19:09
familie
mooie foto's! misschien wel goed dat de ranger de beer even wat liet schrikken... beetje groot zien ze er wel uit.. en hebben mi een aardige slagkracht!
veel avonturen nog x piet er trui
Hoofden
6Friday, 17 June 2011 15:16
Administrator
Daar hebben we natuurlijk geen foto van gemaakt ;)

De foto's die we hebben waar we op staan, kan je niet op zien dat we zo rood zijn door het licht, dus helaas.

groeten,

Mark en Yanaika
Kreeftjes
5Friday, 17 June 2011 12:05
familie
Haha jaja!!! Die foto's van jullie hoofden wil ikke ook zien!

ZIEN!ZIEN!ZIEN!

Danitsja
Rood-hoofd
4Friday, 17 June 2011 10:51
amerika
Geen foto's van jullie rode hoofden? Jammer hoor! :P

Groetjes Nadia
Jeeeejj!!
3Friday, 17 June 2011 05:57
familie
Ben erg benieuwd naar de foto's van Yogi!

Schrijf ze!

Xxx Danitsja
yogibear
2Friday, 17 June 2011 05:34
yanaika
Jaja we hebben ze gevonden, Yogibear en zijn vriendjes ;-)
Spannend.....
1Friday, 17 June 2011 04:58
familie
Ohww ik ben weer eens te vroeg wakker...
Jullie verhaal staat er nog niet op.

Naja wachten maar!

Danitsja