Dag 10

Vannochtend rond 8 uur opgestaan en snel een ontbijtje genomen. Het was niet echt ontbijt te noemen. Brood was er namelijk niet. Mijn ontbijt bestond uit 2 mini muffins, een bagel en een kop koffie. Mark besloot om het ontbijt maar over te slaan. Volgens mij vroor het vannochtend. We zaten dan ook nog steeds in de bergen tussen de sneeuw, dus het was behoorlijk koud. Maar vandaag gaan we op weg naar Death Valley, op naar het warme weer.

Mammoth Lakes


Berg in Mammoth Lakes

Na zo'n 2 uur rijden kwamen we bij de afslag " Death Valley Road" Deze weg konden we nemen, maar dit was wel een onverharde weg. We konden ook kiezen voor de verharde weg. Mark kennende namen wij natuurlijk de onverharde weg :-) Wat achteraf gezien niet de handigste keuze was, maar wel de leukste en spannendste. We hebben dus uiteindelijk 50 mile over de onverharde weg gereden. Onderweg zijn we nog even gestopt ( toen de weg nog wel geasfalteerd was). Wat een stilte. We zijn de hele weg geen een andere auto tegen gekomen, wat ook wel logisch was gezien de staat van de weg. Maar wij gaan daar natuurlijk wel overheen, want wij kunnen natuurlijk heel goed off road rijden ;-) zonder lekke band te krijgen of iets dergelijks. En ik heb zelfs ook nog stukjes gereden vandaag. Jaja en ook dat hebben we overleefd ;-)  Nouja, ik kan natuurlijk ook heel goed rijden, veel beter dan Mark natuurlijk ;-) Maargoed ik dwaal af.

Death Valley

Death Valley

Uiteindelijk kwamen we aan bij onze eerste bestemming van vandaag; de Uhebebe Crater. Een vulkanische krater. Erg mooi om te zien. Toen we aankwamen waren er al een paar mensen en daaraan zagen we al dat het er erg hard waaide. Pas toen we uitstapten bleek hoe hard de wind was. De wind was zo hard dat ik niet eens de deur van de auto open kon krijgen en houden. En Mark moest natuurlijk even proberen of hij met een handdoek een zeil kon maken om te kijken hoe scheef hij daarmee in de wind kon hangen. Helaas heb ik daar geen foto van.

Uhebebe Crater

Beetje veel wind

Daarna gingen we op weg naar Titus Canyon. Onderweg daar naartoe zagen we ineens iets snel de weg oversteken wat leek op een hond. Dat bleek een coyote te zijn. We waren niet snel genoeg met de camera dus zijn we een stukje teruggereden, gestopt en uitgestapt. Toen zagen we helemaal in de verte, al op de berg, iets bewegen. Daar liep inderdaad de coyote. Die beesten hebben echt een hele goede schut kleur. Het was dat hij bewoog, maar anders zag je hem niet. Helaas is het niet gelukt hem op de foto te krijgen. We hebben wel een filmpje waarop je hem van heel ver weg kan zien lopen. Maar filmpjes kunnen we helaas niet op de site zetten.

Toen dus weer verder gereden naar Titus Canyon. Dit is een canyon waar je vanaf 1 kant met de auto doorheen kan rijden. Vanaf onze kant mocht je er niet met de auto doorheen dus zijn wij er doorheen gelopen. Mooi om te zien, met indrukwekkende rotswanden, maar Mark en ik vonden het allebei niet heel bijzonder. Hier hebben we ook nog 2 verschillende soorten hagedissen gezien.

Hagedis

ikke

Onze volgende stop was Mozaiek Canyon. Deze Canyon ligt echt vlak naast ons hotel. ( ik denk 2 minuten rijden). Dit is een canyon met 1 laag met heel veel verschillende soorten stenen die in een natuurlijk cement vast zitten waardoor het eruit ziet als mozaiek. We zijn hier niet al te ver ingelopen, omdat Mark al gelezen had dat het eerste stuk sowieso het mooist was, omdat het bloedheet was en de zon super fel, en Mark niet zo heel goed tegen die hitte kan. Ik vind het wel lekker die warmte. Dit zijn meer mijn temperaturen :-)Mozaiek Canyon

Maargoed, toen zijn we dus maar naar ons hotel gereden om in te checken. Ik raad mensen niet aan om in dit hotel/resort te verblijven. Het bed is heel klein, de badkamer niet meer helemaal heel en ze hebben veel te veel regels.

Toen we eenmaal ingecheckt hadden en de spullen op onze kamer hadden staan, bedachten we ons om even af te koelen in het zwembad hier buiten. Er was ons gezegd dat er handdoeken zouden liggen bij het zwembad, maar die konden we nergens vinden. Dan maar gewoon opdrogen in de zon. We hebben het zwemmen niet lang volgehouden want het water was toch nog best koud. En dat terwijl het buiten zo warm was. Toen we eenmaal in het zwembad lagen, lazen we op een bord dat je eerst moest douchen voordat je het zwembad in mocht, (oeps, wij waren er zo ingesprongen) en dat je met slippers ( check) en een handdoek (oeps) van het zwembad naar je kamer moest lopen. Verder stond er bij het inchecken al; schoenen en shirt verplicht. Regels, regels en nog eens regels dus. Niet echt een lekker relaxed vakantie idee. Maargoed, na het zwemmen snel onder de douche gesprongen want vanaf 19:00 uur konden we eten. Nou, wij hebben nog nooit zo slecht/vies gegeten voor zoveel geld. In totaal was het $ 60. Ik had een soep als voorgerecht en daarna kip met bruine bonen en een bakje sla. Mark had hot chili peppers ( die niet hot waren) en een vegaburger met frietjes. Mijn kip smaakte aangebrand. De saus die erop zat was niet te eten, net als de bonen en de sla. Mark zijn friet was koud en zijn burger smaakte ook nergens naar. Daar kwam ook nog eens bij dat het restaurant er totaal niet gezellig uitzag en de mensen van de bediening duidelijk niet in de bediening thuis hoorden. Volgens mij is het 1 grote familie die alles hier samen runt, maar het is het allemaal net niet. Jammer. Dus mijn ( en Mark's ) advies; ga niet naar Stovepipe Wells in Death Valley als je een gezellig, leuk hotel wilt. Gelukkig blijven wij hier maar 1 nachtje.

Na het eten zijn we naar de Sand Dunes gereden. Ook op 1 minuut rijden van ons hotel. Even door de zand duinen gelopen. Dat was leuk. Het is wel telkens oppassen waar je loopt, want er zitten hier slangen en schorpioenen. Maar tot nu toe hebben we die nog niet gezien.sand Dunes

Sand Dunes

Daarna nog heel even gerelaxed en toen wou Mark graag nog even sterren kijken aangezien je hier heel veel sterren kan zien. Dus wij naar de parkeerplaats gereden bij de sand dunes om daar sterren te kijken. Inderdaad heel veel sterren. Zoveel had ik er nog nooit gezien. Erg mooi! Alleen werden we aangevallen door muggen en daardoor zijn we toch maar weer weg gegaan daar.

Zo, nu ga ik lekker slapen ( Mark ligt al te slapen) en dan morgen nog een aantal dingen bekijken in Death Valley en dan door naar Las Vegas!

Groetjes,
Yanaika ( en Mark natuurlijk)

 

Dag 11

Vanochtend rond 8 uur opgestaan. Aangezien het eten van gister echt niet lekker was hebben we maar besloten het ontbijt hier ook over te slaan. Dus hebben we ons uitgecheckt en zijn verder gegaan met onze rit door Death Valley. Het was te merken dat dit deel van Death Valley toeristischer is, want hier kwamen we telkens andere mensen tegen en zelfs bussen met toeristen.

Onze eerste stop was Dante's View. Hier had je een hoog uitzicht over Death Valley en over de zoutvlakte.

Dante's View

Toen op naar Zabriski Point. Ook hier weer een mooi uitzicht over de Golden Canyon.

Zabriski point

Daarna naar de Golden Canyon geweest. Niet heel bijzonder dus daar zijn we niet ver ingelopen.

Golden Canyon

Toen zijn we over artist drive gereden. Een eenrichtingsweg en daar zijn we gestopt bij artist palette. Hier zie je rotsen in allerlei verschillende kleuren.

Artist Palette

Daarna weer doorgereden naar de Devil's Golf Course. Hier zie je zout brokken die door het continu verdampen van zeer zout water ontstaan zijn.

zout brokken ( devils golf course)

zout

Onze laatste stop in Death Valley was Badwater. Hier ligt een kleine plas water waar de ezels niet uit wilden drinken en daarom werd het bad water genoemd. Bij deze plas ligt ook een hele grote zoutvlakte waar we nog even overheen zijn gelopen. Niet al te lang want het was heet!

Badwater

zoutvlakte in Badwater

En toen nog 3 uurtjes rijden en toen kwamen we aan in Las Vegas! Op naar ons hotel, hotel Bellagio!

Hotel Bellagio

Daar kan ik maar 1 ding over zeggen: WAUW!! Wat een mooi en grooooot hotel/resort. Hier kan je echt verdwalen. Gelukkig hangen er overal bordjes welke kant je op moet. Je kijkt echt je ogen uit hier. Casino, restaurants, kledingwinkels, Galerij, tuin met een aantal zwembaden, spa, fitnessruimte, kapper, ijssalon echt vanalles zit hier.  En natuurlijk het meertje voor het hotel met de welbekende fontijn/ watershow. Je moet hier alleen in je kamer wel uitkijken wat je aanraakt, want de receptioniste die vertelde ons dat als je alleen al een flesje uit de minibar oppakt om het etiket te lezen, dan wordt dat automatisch al in rekening gebracht.Ookal drink je er niks uit. Daar blijven we dus maar vanaf. De kamer is supergroot met een marmeren vloer op de badkamer, super grote douche en we hebben zelfs naast ons bed ( en ook nog ergens anders in de kamer) knopjes om de gordijnen mee open en dicht te doen. En wat ook gaaf is, we hebben uitzicht op de fontijnen en... de eiffeltoren! Wel iets kleiner dan die in Parijs natuurlijk.

Ons uitzichtOns bad

Toen we net even op de kamer waren werd er al op de deur geklopt. Housekeeping. Of ze nog iets konden doen, of we nog meer handdoeken nodig hadden? Nee? ok, hier zijn jullie chocolaatjes...  Geen idee of ze nou ook nog een fooi verwachten eigenlijk. Weet niet wat hier gebruikelijk is.

Na gedoucht te hebben in onze supergrote douche zijn we " even" een rondje gaan lopen om te kijken wat er nu allemaal zat.

Chique hal

En toen hebben we ook meteen gekeken of er nog restaurantjes waren waar Mark ook iets kon eten. En we hebben er 1 gevonden. Restaurant Le Circo. Erg chique ( voor ons doen tenminste). We kwamen binnen en werden naar onze tafel gebracht. Toen zag die meneer dat ik een donker jurkje aanhad en daarom gaf hij mij een zwart servet in plaats van een wit servet. Paste beter bij mijn kleding. Grappig. Verder heerlijk gegeten daar. Wel een beetje duur. In totaal $ 130 kwijt voor ons tweeen. We hadden wel allebei een voorgerecht, hoofdgerecht en samen 1 nagerecht. Maar het was wel echt heel erg lekker. Dat mag ook wel voor dat geld natuurlijk.

Daarna zijn we naar buiten gelopen en hebben we de watershow hier voor ons hotel gekeken. Erg mooi om te zien en horen met die muziek erbij en ook erg romantisch :-) Daar hebben we nog geen foto van, alleen een filmpje van gemaakt.

Toen nog even verder gelopen over " de strip". Want zo noemen ze deze straat hier. Wat een mensen massa. Het is heel druk hier, maar wel heel leuk met al die lichtjes zo ' s avonds.The Strip

Morgen lekker uitslapen en dan maar eens proberen of we die 5 miljoen kunnen winnen hier in het casino :-)

Weltrusten

Yanaika & Mark

 

 

 
Comments (7)
reisverslaggeefster..
7Saturday, 11 June 2011 22:52
yanaika
klinkt als een leuke baan. Als jullie een advertentie zien dan laat het maar weten ;-)

Mark zegt: Moet ik wel mee mogen!
Goeie Dirk!
6Friday, 10 June 2011 20:10
familie
Hoihoi!

Nog even een reactie geven op Dirk zijn reactie!
Toevallig zei Frank deze week ook al dat Yanaika van die leuke stukjes schreef! Haha!
Dus Yan je moet toch even iets anders gaan doen op je werk! Lekker de wereld afreizen en beschrijven hoe het was! Lijkt me een leuke baan alleen niet zo leuk voor je Fam en Friends ;)

Xxx Danitsja
Uniek
5Friday, 10 June 2011 09:37
familie
Tjonge wat een prachtige belevenis hebben jullie zo onderweg, dat neemt niemand meer van jullie af.
He Yanaika, je moet reisverslaggeefster worden, jouw stukjes zijn erg leuk en aanstekelijk om te lezen.
Dat van die hotel met alle regels heb ik zelf ook nog wel meegemaakt maakt in 1983-86 maar had toch nu wel verwacht dat het nu wel moderner / opener zou zijn.
Maar ja , nou heb je dat ook meegemaakt.
Slecht eten is wel minder zou je niet verwachten, ze proberen je altijd wel vol te proppen met pancakes,ijs en stroop.

groetjes
Dirk
Wow!
4Wednesday, 08 June 2011 08:59
familie
Echt super hoor!
Wat gaaf om dit allemaal mee te maken!
En wat een mooi hotel! Let op de BAatjes he ;)

Geniet van jullie bad, uitzicht, de fonteinen en elkaar!

Veel plezier nog!

Xxx Danitsja
Daar zijn we weer!
3Wednesday, 08 June 2011 08:18
yanaika
Hoi hoi,

Ja het was even wachten, want eergister gingen we ineens spontaan weg en dus geen tijd meer om te internetten en gister deed internet het niet.. Maar vandaag lukt het weer dus de foto's en verhalen ( dag 9 t/m 11) staan er nu op.

Liefs vanuit hotel Bellagio :-)
Sterren kijken
2Tuesday, 07 June 2011 21:13
familie
Pff het was wel even afkicken hoor 2 dagen geen live verslag vanuit The USA!
Ik was al bang dat jullie op waren gegeten door wilde beren of misschien ontvoerd door aliens ofzo! Tja het is en blijft Amerika he ;)

Maar jeej weer 2 nieuwe verhalen! Wat Kl*te van al die afgesloten wegen zeg! Tja ze zeggen toch ook dat die amerikanen altijd t vliegtuig pakken nu blijkt wel waarom!

En Yanaika ik hoop voor jou dat je in de koude plaatsen je thermo ondergoed bij je had! Tja niet sexy maar wel lekker warm! EN trouwen gaan jullie toch al doen dus dat maakt ook niet uit haha! Wel apart zeg de ene dag in thermo ondergoed en de dag erna in bikini! Hahaha!

Nou tot het volgende verhaal!
Veel plezier nog!
Liefs Danitsja (en natuurlijk van Frank en mijn kids'
fijne dag
1Saturday, 04 June 2011 11:45
familie
x
ikkes