Dag 13

Vandaag moesten we helaas Las Vegas alweer verlaten. Maar goed ook, want Las Vegas is leuk, maar wel heel duur. Vanochtend rond 8 uur uitgecheckt uit hotel Bellagio en op naar Zion National Park. 3 uur rijden dachten wij. Maar het bleek dat het hier in Utah 1 uur later is en dus deden we er eigenlijk maar 2 uurtjes over. We hebben een motel ( motel 8) in het plaatsje Hurricane. Dat is ongeveer een half uurtje rijden vanaf Zion National Park. Omdat we pas om 14:00 uur in konden checken in het motel zijn we meteen doorgereden naar Zion. Daar de auto geparkeerd bij het visitor centre en de rest mocht je niet met de auto doen, maar met de gratis shuttlebussen.

shuttelbus

Die stoppen op een aantal plekken waar ook verschillende trails beginnen. Vandaag zijn we begonnen met de Hidden Canyon trail. Een mooie trail met heel mooi uitzicht. Het was wel vlak langs de afgrond lopen en  op een gegeven moment moest je je vasthouden aan kettingen om zo over de rotsen te lopen en niet naar beneden te vallen. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees dus.  Uiteindelijk kwamen we dan uit in de Hidden Canyon. Die was op zich niet zo heel bijzonder. En je werd er echt aangevallen door alle vliegen die daar rondvlogen.

Hidden CanyonMark op de berg

Even uitrekken. Nog steeds op de Hidden Canyon trailHet uitzicht

Toen we deze trail gedaan hadden zijn we eerst teruggegaan naar de auto om ons om te kleden en zwemkleding aan te trekken. De volgende trail (riverside walk) die we gingen doen zou namelijk een makkelijke trail zijn zonder echt hoogteverschillen en deze ging langs de rivier op waarbij je aan het einde zou kunnen zwemmen. Dit was een mooie wandeling langs die rivier. Hier hebben we ook nog 2 hertjes gezien, eekhoorntjes natuurlijk ( die zie je echt overal lopen hier), vogels en dat was het wel geloof ik.Riverside walkriverside walkRiverside walk

Toen we uiteindelijk aankwamen bij het einde van de trail besloten we om toch maar niet te gaan zwemmen, want de stroming van het water was veel te sterk. Verder hadden we voor vandaag niks gepland dus toen hebben we de shuttlebus terug naar het visitor centre genomen en vanuit daar met de auto naar ons motel in Hurricane. Onderweg voor Mark nog even gestopt bij een winkeltje met allerlei soorten stenen.

Winkeltje met allerlei soorten stenen

Daar hebben we ons ingecheckt de spullen op de kamer gegooid en toen op zoek naar eten. Aangezien dit een erg klein dorp is met geen 1 fatsoenlijk restaurant of iets dergelijks, is het maar weer pizza en pasta geworden. Dat hebben we op onze kamer op gegeten, toen onder de douche gesprongen en nu onze voetjes even laten uitrusten, want morgen gaan we weer 2 trails lopen.

Groetjes,

Yanaika en Mark

 

Dag 14

Het was de bedoeling vandaag om 06:30 uur op te staan. Alleen zijn wij nog gewend dat het een uur eerder is en 06:30 was voor ons dus eigenlijk 05:30. En dat was toch wel een beetje veel te vroeg :-) En dus moesten we om 08:30 toch maar eens opstaan. Of liever gezegd, ik werd door Mark het bed uit geschopt. Vandaag gaan we namelijk de Angels Landing trail lopen. 1 van werelds meest beroemde trails. Volgens de Zion Park medewerkers vallen hier jaarlijks 1 a 2 mensen van de berg af omdat ze niet op de trails blijven, te ver naar achter lopen bij het maken van een foto, uitglijden etc.  En na al deze " leuke" verhalen moesten wij de berg nog op.. Great...

Tegen een uur of 10 begonnen we aan de trail. Het was toen denk ik al een graad of 25. Het eerste stuk was afgezien van de hitte en steile hellingen goed te doen. Daarna kwamen we op het moeilijkere gedeelte waar we over de rotsen heen moesten klimmen. En dat vond ik al redelijk eng. Maar gelukkig we waren boven, dacht ik... Niet dus... Nee, zei Mark we zijn er nog niet, we moeten daar naartoe. Ik keek die kant op en zag dit:

Zie je dat smalle stuk? Met aan allebei de kanten een afgrond? Daar moesten we overheen

Met dit soort kettingen om je aan vast te houden

Ik, mezelf vasthoudend aan de ketting. Die kan je alleen niet zien helaas.

En soms zat er geen ketting en had je dus helemaal niks om je aan vast te houden. Ik moest dus eerst even 3 keer slikken, maar ik moest en zou die berg ook op.Dus nadat Mark me wat moed ingesproken had gingen we dan toch maar, Indiana Jones style, die berg op :-) Gelukkig ging dat allemaal goed en zijn we uiteindelijk boven aangekomen. Daar had je een super mooi uitzicht.

Het uitzicht

Bewijs dat ik de berg opgeklommen ben :-) Met rechts en links... de afgrond.En Mark was er natuurlijk ook

En toen moesten we ook nog terug naar beneden. Ik dacht dat ik dat enger zou vinden, maar eigenlijk ging dat heel goed. Ik begon het zelfs leuk te vinden een beetje langs die kettingen naar beneden slingeren de berg af ;-)

Inmiddels was de temperatuur trouwens opgelopen tot een graad of 35. Dus het was erg warm. We waren uiteindelijk om 12:30 weer veilig beneden. Wat een trail. Maar wel heel erg gaaf!

Het was wel een zware trail en daarom zijn we eerst even een ijsje en wat drinken gaan halen om onze voeten rust te geven en een beetje af te koelen. En daarna nog de Emeralds Pool trail gedaan. Die stelde toen niet veel meer voor. Was maar 1.5 km en de trail kwam uit bij een, tja wat was het? een modderpoel.

modderpoel, Emeralds Pool trail

water van de berg, Emeralds Pool Trail

Het enige dat leuk was was het water dat daar van de berg af kwam. Een hele kleine min, mini waterval. Voor de rest viel het nogal tegen en dus zijn we snel weer teruggelopen, de shuttlebus ingestapt en toen snel met de auto terug naar ons motel. We zijn eerst nog even langs de supermarkt geweest om een magnetron maaltijd te halen, want we hebben een magnetron op de kamer. Kunnen we een keer iets anders eten dan pizza en pasta.

Nu nog even wat kleren in de badkuip gooien om even met de hand te wassen en dan lekker relaxen. Morgen gaan we op weg naar het volgende park; Bryce Canyon. Ben benieuwd hoe dat park zal zijn.

Yanaika & Mark

 

 
Comments (10)
Wandelbikkels
10Tuesday, 14 June 2011 08:37
amerika
Mooie foto's zeg! Wat een geweldig uitzicht. Ik wil ook ik wil ook ik wil ook ik wil ook ik wil ook ik wil ook :-) Wel jammer van het eten, straks bij thuiskomt kunnen jullie geen pizza en pasta meer zien :P
Groetjes Nadia
Mark en de was
9Sunday, 12 June 2011 01:53
yanaika
Ow en Trudy; Mark heeft heel goed mee geholpen met de was doen . Hij heeft zelfs meer gedaan dan ik :-)
slecht eten
8Saturday, 11 June 2011 22:57
yanaika
Hoi hoi, inderdaad Wouter het eten is hier vrij beroerd. Je moet echt op zoek naar gezond eten. Over alles zit Cheddar heen en hoe vetter en sneller, hoe beter. Alleen in het Bellagio hotel en in het vegetarische restaurant in San Francisco was het goed geregeld, gezond en ook nog lekker.

Groetjes,
Mark ( en Yanaika)
lekker weertje!
7Saturday, 11 June 2011 20:30
familie
35 graden whow en dan nog die berg ophoog.. mn complimenten! mooie foto's weer-- hee mark.. ook eens wassen he x
trui
De keerzijde....
6Saturday, 11 June 2011 10:15
amerika
Als ik dat zo aanhoor is de kwaliteit van het eten uitermate teleurstellend. Supersize me... maar dan anders. Of is het zo erg toch niet?

Groetjes.
(Wouter).
Dag 14
5Saturday, 11 June 2011 00:40
yanaika
Zo dag 14 staat er ook weer op.
Ja ik ben bang dat ik na deze vakantie inderdaad weer toe ben aan vakantie haha. Maar het is wel allemaal heel erg mooi!

We zijn inderdaad alweer op de helft, over de helft zelfs. Gaat snel allemaal.

Haha bedankt Danits voor de update. Ik zal ook nog even een mini update doen:

Weer: Heet
Temp: binnen 21 graden, buiten 35 graden
Eten: aardappels, boontjes, worteltjes en vlees
Tv: een of andere serie..
Mark: languit op bed tv aan het kijken
Yanaika: reisverslag updaten en dadelijk kleding aan het wassen

Groetjes aan Frank, Daan, Eva en pa en aan jou ook natuurlijk :-)

Yanaika
Op de helft....
4Friday, 10 June 2011 20:35
familie
Zo Yanaika en Mark.

Jullie reis is alweer over de helft....
Wat gaat het snel he????
Jullie reis naar huis duurt nog even maar bij deze alvast een kleine update vanuit Nederland....

Weer: Nat
Temp: 22 graden (in huis! buiten -15 brrrr...)
Politiek: Nog steeds bezuinigen..... pfff... wordt voor ons GEEN USA!
Nieuws: EHEC- Bacterie: Eet Hewoon Een Comkommer......jam
Eten: Komkommer
Tv: Finale X-factor: winnaar nog niet bekend....... spannend (not)
Daan: Ondeugend, lang leven de peuterpuberteit, wil naar Amerika naar de poesjes....
en eet Amerika (paprika)
Eva: Lief, Groeispurt gehad!!!! en wordt ben ik bang VEGETARIER...... zucht......
Frank: Aanwezig, kan niet wachten tot het vakantie is en moet praten met Mark (lees moet hij van mij klinkt als ring ;))
Danitsja: Koud, Heeft caravan al bijna helemaal ingepakt en weet niks meer te vertellen

Zo een miniupdate uit Holland!

Ik hoop dat jullie weer een leuke dag hebben!

Doei!!!!!!!!!!!!!!!
Walhalla
3Friday, 10 June 2011 09:55
familie
Echt iets voor mark, stenen, dat wordt bijbetalen op de terugweg :-)
Ondanks dat je "naar eten moet zoeken" zien jullie er niet zo uit :-))
Met deze actieve vakantie maken jullie wel heel veel mee waar je nog jaren over praat.

gr
Dirk
Wauw
2Friday, 10 June 2011 06:57
familie
Ziet er allemaal geweldig mooi uit en jullie leggen heel wat mijl af, prachtig allemaal en nu maar hopen dat jullie na al dat gesjouw niet aan vakantie toe zijn , als jullie weer terug zijn hahaha
Nijmeegse 4daagse here we come!
1Friday, 10 June 2011 06:32
familie
Wauw weer zon mooie natuur! Mooie plaatjes hoor!

Jullie kunnen na jullie vakantie meteen mee gaan doen met de nijmeegse 4daagse!
Jullie hebben genoeg training gehad! Haha!

Jullie krijgen de groetjes van Daan en Eva en natuurlijk ook van Frank!

Tot de volgende keer!

Groetjes Danitsja