Dag 15

Vanochtend zijn we rond 09:00 uur vertrokken vanuit het super 8 motel in Hurricane en zijn we op weg gegaan naar onze volgende bestemming.; Bryce Canyon. Het was ongeveer 3 uur rijden dus tegen 12:00 uur kwamen we aan bij het park. Vandaag een keer geen lange hike tochten gepland, maar alleen een hele makkelijke, korte hike en voor de rest alleen maar langs uitzicht punten gereden. We zijn eerst naar het einde van het park gereden, hebben toen de Bristlecone Pines trail gelopen en zijn toen teruggereden langs alle uitzicht punten op. Op weg naar Bryce Canyon zagen we ook nog even een groot hert voor de auto voor ons springen en de weg over rennen. Gelukkig ging het hert er echt net voor langs. Vandaag dus vooral veel in de auto gezeten, uitgestapt, foto van het uitzicht gemaakt en weer terug in de auto. En dat dan een keer of 11. Hieronder een paar uitzicht punten;

Bristlecone Pines trail

Natural Bridge point

Bryce Point

Ponderosa Point

Farview Point

Toen we alle uitzicht punten gezien hadden zijn we doorgereden naar het dorpje ( of eerder, gehucht) Tropic. Dat ligt op een kwartier rijden van het park af. We zitten in de Bryce Canyon Inn met een prima  kamer. Niks mis mee. Het dorpje Tropic zelf stelt echt niks voor. Het heeft maar 508 inwoners. Erg weinig dus. Stelt dus niet veel voor. Maar het is wel dicht bij het park.  Vanavond gaan we nog even terug naar het park want je zou bij een bepaald punt de sterren goed kunnen zien. omdat het heel donker is. Ik ben benieuwd. Morgen gaan we de Canyon in en dan doen we als het goed is een trail van zo'n 3 uur. Volgens mij wordt dat erg mooi.

Tot morgen!

Yanaika & Mark

Dag 16

Vanochtend werd ik wakker door het geluid van pruttelende koffie. Hmm dat is vreemd, lijkt me niet dat Mark koffie gaat zetten. Maar het bleken de buren te zijn die koffie aan het zetten waren.  Het is hier dus erg gehorig blijkbaar. Ik keek op de klok van mijn telefoon en zag 06:05 uur. Om 6 uur ' s ochtends al koffie? Dat is vroeg dat ik nog. Nouja, ik kon nog 25 minuten slapen voordat mijn wekker afging, want om 06:30 had ik de wekker gezet en dan had ik bedacht dat ik dan een half uur had voordat ik ook echt het bed uitkwam. Maar om 06:30 toen mijn wekker dus ging zei Mark dat ik maar eens op moest staan. Dus ik zeg, ja maar ik heb nog een half uur want ik heb de wekker expres een half uur eerder gezet, het is pas 06:30. uhhmm zei Mark, het is al 07:30. Je bent vergeten je telefoon een uur naar voren te zetten. Oeps... Dat had ik inderdaad nog niet gedaan.  Dus zijn we pas om 07:30 opgestaan, aankleden etc. en toen op naar het ontbijt. Dat was verbazingwekkend goed eigenlijk. Of nouja het stelde nog steeds niet heel veel voor, maar beter als in de meeste andere hotels in elk geval. Ze hadden er hier uberhaupt brood bij liggen. Dat is lang niet altijd zo. Daarna gingen we op weg naar Bryce Canyon. We hadden bedacht dat we een combinatie van een paar trails zouden doen. Als we ze allemaal apart zouden doen dan zouden we namelijk van boven naar beneden en weer naar boven moeten lopen en nu was het naar beneden, daar rondlopen en dan weer naar boven. Uiteindelijk was het nog steeds veel omhoog en naar beneden lopen maar ok.

Het zag er in ieder geval allemaal erg mooi uit.

Bryce Canyon

We waren om 09:00 uur begonnen en om 12:45 waren we weer terug bij onze auto. Ik heb inmiddels ook de eerste blaren. Valt me nog mee dat ik die niet al op dag 1 had.

Toen we dat gedaan hadden, hadden we bedacht om onze kleding maar weer eens te wassen. We hadden namelijk een wasserette gezien bij Ruby's Inn. Een lodge met vanalles daarbij, restaurants, tankstation, gift shop etc. Er was ook een RV campground bij waar we mooi onze was in de wasmachine konden gooien. Is toch een stuk makkelijker als alles met de hand in de badkuip te moeten wassen :-)

" kleine wasjes, grote wasjes, draaien in de wasmachine" ( of hoe gaat dat liedje ook alweer) :-)

 

Dus wij de was gedaan en daarna in de droger gegooid. Aangezien we nog een half uur moesten wachten totdat de was droog was, zijn we eerst maar even langs de carwash gegaan om al het zand van de auto af te halen zodat het misschien iets minder op zou vallen dat we een stuk off road hadden gereden.

Doet ie goed he? :-)

Daarna zag mark een rock shop en daar zijn we heel even gaan kijken en toen moesten we onze was alweer ophalen. Toen we onze was weer terug hadden, had ik inmiddels aardig honger gekregen en besloten we maar eerst even wat te gaan eten in Ruby's Diner Inn.

Eigenlijk gewoon een Mc Donalds alleen dan net iets anders. En 3 keer raden wat we gegeten hebben? Ik een burger en mark een.. Pizza.  Ik denk dat Mark geen pizza meer kan zien als we straks thuis zijn :-) Na deze " heerlijke" maaltijd wou Mark nog even terug naar de rock shop om daar wat steentjes te kijken en te kopen. Ik geloof dat we er wel een uur rond gelopen hebben, want Mark was er niet weg te slaan natuurlijk :-) En hij heeft een aantal steentjes gevonden. Nu maar hopen dat we ze heel thuis krijgen.

Rock shop

Onze hotelkamer met tuintje en bankje ervoor :-)

Nu zijn we nog even aan het relaxen en dan zo nog even ergens iets gaan eten en dan is dag 16 ook alweer om. Wat gaat de tijd toch snel..

Gr. Yanaika & Mark

 

 
Comments (6)
wasmachine
6Wednesday, 15 June 2011 02:35
yanaika
Hey Naad,

Ja die wasmachine wou Mark erop hebben want dat was ook iets wat we gedaan hadden dus dat moest ook op de foto :-)

@de luitjes uit tolkamer: Ik ben ook benieuwd of we de stenen het land uit krijgen. En Mark heeft alweer een nieuw stenen winkeltje gezien dus ik ben bang dat we nog meer stenen mee moeten gaan nemen :-)

Groetjes
Yanaika en Mark
Amazing
5Tuesday, 14 June 2011 08:40
amerika
Wat een landschap, mooie foto's weer! Vooral die van de wasmachine ;-)
Groetjes Nadia
Stenen, stenen en nog eens stenen!
4Monday, 13 June 2011 06:01
familie
Hoihoi!
Wat weer ontzettend mooi!
Hele mooie fotos! Het koste wat maar wat krijgen jullie er een nooit te vergeten ervaring voor terug zeg! Prachtig! Vooral die 1e foto van dag 16! WAUW!!!

En Yanaika je staat echt leuk op de foto's! Wat zijn jullie klein als jullie zo verlaten op een rots staan zeg! Dit is echt wat ik van Amerika verwacht had. Groot groter grootst! En natuurlijk al dat vette eten. Brood kennen ze niet als ontbijt omdat die lui daar alleen maar van die cornflakes eten en vette hap.....

Ben trouwens erg benieuwd of jullie al die stenen het land uit en weer in kunnen krijgen! Ik zie het al helemaal voor me....... Border security...... Mark en Yanaika worden onder vraagd........ ze moeten mee met de douane.......... boeten van 5000 euro voor het invoeren van stenen hahaha ben benieuwd!!!!!!!!!!

Nou heel veel plezier maar weer op het vervolg van jullie reis!
Pas op met gevaarlijke beestjes, rondvallende rotsen en Mark op de weg ;)

Groetjes Van de luitjes uit Tolkamer ;)
dag 15
3Sunday, 12 June 2011 01:30
yanaika
zo, dag 15 staat er inmiddels ook op. Gr. Yanaika
Dag 14 eerst nog
2Saturday, 11 June 2011 00:44
yanaika
Hoi,

Deze dag komt alleen morgen pas op de site, want we zitten vandaag pas op dag 14 :-)
Dus check bij dag 13 & 14. Daar staat weer een nieuw verhaaltje

Gr Yanaika
Vol verwachting
1Friday, 10 June 2011 10:02
familie
Wat voor nieuws en foto's kunnen we vandaag verwachten, het is gek, het lijkt echt op zo'n reis serie die je boeit en blijft volgen.
Maar ja het wordt dan ook echt live geschreven in veel detail.
Zal toch nog maar even moeten wachten op Yanailka's ingezonden stukje.
gr
Dirk