Dag 17

Het was vanochtend 08:00 uur toen we opstonden. Vandaag gaan we op weg naar Capitol Reef national park. Eerst even een ontbijtje genomen. Toast met jam, kopje koffie erbij en heerlijk buiten in het zonnetje opgegeten. En toen dus weer de auto in op weg naar het volgende nationale park. Onderweg weer veel bergen en natuur gezien. Op een gegeven moment zei Mark dat er zoveel bordjes staan met; pas op voor koeien/stieren op de weg. Nou, zeiden wij nog, die hebben we anders nog niet 1 keer op de weg gezien. En wat denk je? Een aantal miles later zien we ineens iets zwarts op de weg staan. Toen we dichterbij kwamen zagen we pas dat het een stier was die vrolijk midden op onze weghelft stond en ons recht aankeek. Mark reed tot vlak voor de stier, maar die ging geen centimeter aan de kant. Nouja, we konden er links langsop dachten we. Maar daar kwam net een tegenliggende auto aanrijden. Die stier ziet die andere auto ook aankomen rijden en draait zichzelf zo, dat ie midden op de weg stond en de tegenliggende auto er dus ook niet meer langs kon. Alsof die stier het erom deed. Stonden we daar met z'n allen in de file te wachten tot die stier weg ging. Alleen, dat deed ie niet. Ik denk dat we een kwartier hebben staan wachten en toen probeerde Mark maar of hij met toeteren of gas geven aan de kant ging. Uiteindelijk ging hij dan heel langzaam aan de kant en konden we er langs.

stier op de wegWat we ook nog zagen vliegen onderweg waren een aantal adelaars.

adelaar


Na ongeveer 3 uur rijden ( inclusief de vertraging door de stier) kwamen we aan bij Capitol Reef. Hier is het een stuk minder druk dan de andere parken. Dit park kost ook maar $5 voor een auto met inzittenden ipv $ 25 in de andere parken. Ik had vandaag niet zo heel veel zin om weer uren te gaan lopen, dus hebben we een paar rustige, makkelijke trails gekozen. In het park zelf waren weer allerlei road works en dus mensen die bezig waren met de weg. Die mensen hadden allemaal een helm op met een net/doek ervoor. Zag eruit alsof ze imkers waren. Toevallig had ik vannacht gedroomd dat ik aangevallen werd door bijen dus ik zei al tegen Mark; misschien was het wel een voorspellende droom ;-)

De eerste trail ging langs een riviertje en langs boomgaarden. Daar zagen we ook nog een hele grote geel/ zwarte vlinder. Ik weet niet waarom, maar ik vond het maar een eng beest. Een kleine vlinder is leuk en schattig, zo'n grote ziet er toch uit alsof je er maar beter bij uit de buurt kan blijven :-)

grote vlinder

Daarna wilden we een trail gaan doen die door een droge rivier bedding liep. Op de weg er naartoe zagen we mooie rotsen.

tekeningen op de muur

Toen we eenmaal op de trail waren werden we aangevallen door heeeel veeeel kleine mugjes. Dat was niet prettig lopen en dus zijn we maar weer terug gegaan naar de auto om een andere trail te lopen. Die trail liep naar een natural Bridge. Maar ook bij deze trail werden we weer aangevallen door heel veel muggen. Nou snapten we waarom die luitjes eruit zagen als imkers. Niet tegen bijen, maar tegen de muggen. We zijn dus zo snel mogelijk omhoog gelopen naar de natural bridge en ook zo snel mogelijk weer terug.

Natural bridge

Toen we weer bijna terug bij de auto waren zei Mark; nou hebben we nog geen slang gezien... En een bocht later zie ik ineens iets voor me langs glippen. Ik schrok me rot. Een klein groen slangetje!slangetje

Echt bizar. Eerst hebben we het erover dat we waarschijnlijk geen beer gaan zien, zien we een beer staan. Dan hebben we het erover dat we nog geen koe op de weg hebben zien staan, staat er ineens een stier op de weg. En daarna hebben we het erover dat we nog geen slang hebben gezien, zien we ineens een slang op de weg.. Dus ik zei later ook maar dat ik nog geen wolf had gezien. En toen gewacht of ie ineens op de weg zou staan... Maar nee, nog geen wolf gezien :-)

Toen hadden we het wel gezien daar, want we waren de muggen een beetje zat. Dus zijn we maar naar het plaatsje Torrey gereden waar ons hotel Days Inn is. Eerst even wat eten en drinken gehaald en toen ingecheckt in ons hotel. Omdat we geen zin hadden in pizza of pasta of burgers vandaag hebben we een gezond broodje gehaald bij de subway die hier naast het hotel zit. En nu lekker relaxen, want morgen gaan we naar Yellowstone national park. Dat is nog een eind hier vandaan ( zo'n 11 uur rijden) dus vanavond maar vroeg slapen.

Groetjes,
Yanaika en Mark

 
Comments (5)
Door het oog van de naald
5Thursday, 16 June 2011 19:17
familie
Dat slangetje was wel een giftige!
Maar gelukkig was hij banger dan jij Yanaika
Prachtige foto's, wat een belevenis voor jullie
gr
Dirk
geld op de weg
4Wednesday, 15 June 2011 02:29
yanaika
Ha pa,

Ja dat kan ik inderdaad nog wel even proberen, misschien dat we dan ineens veel geld op de weg vinden. Dat zou leuk zijn :-) Alles goed daar?
Oops
3Tuesday, 14 June 2011 10:57
familie
Comment 2
al die dieren kwam van mij, naam even vergeten
hein
Al die dieren
2Tuesday, 14 June 2011 10:55
familie
Als ik jullie was zou ik toch ook de opmerking eens maken "We hebben nog nergens veel geld gevonden of gewonnen" en wie weet!

ziet er weer geweldig mooi uit.

groetjes
Koetje Boe
1Tuesday, 14 June 2011 08:43
amerika
Leuke dierenpagina geworden :-)
Succes met de lange rit naar Yellowstone!
Groetjes Nadia