Dag 23

Vanochtend zijn we rond een uur of 05:30 opgestaan. Na 5 nachten in West Yellowstone reizen we vandaag verder naar Mexican Hat. Een rit van 12 uur. Best lang dus. Rond 06:30 vertrokken we vanaf West Yellowstone en na een uur moesten we al stoppen, aangezien een vogel besloot om vlak voor onze auto op te stijgen. Mark kon niet meer op tijd remmen. Met als gevolg dat we een vogel in onze bumper vast hadden zitten. Die heeft Mark er met 2 stokjes tussen uit gepeuterd. Dat duurde even, maar is uiteindelijk gelukt. Toen konden we weer verder. Rond 18:15 kwamen we aan in Mexican Hat.

De reden waarom het Mexican Hat heet zie je op de foto hierboven. De rots lijkt op een mannetje met een Mexican Hat op.

We hadden gehoopt dat het net zoiets zou zijn als Moab waar we doorheen waren gereden. Een dorpje met veel winkeltjes en zat plekken om iets fatsoenlijks te eten. Toen we aan kwamen in Mexican Hat bleek dat niet helemaal het geval te zijn. Mexican Hat is welgeteld 1 straat lang..Er is een tankstation een paar hotels/motels en een paar restaurantjes en that's it. Meer is er hier niet. Maar de omgeving is wel heel mooi met al die rode rotsen. En ook de kamer ( we zitten in de Hat Rock Inn) is heel erg groot. Met 2 tweepersoonsbedden, een koelkast, magnetron, tv, koffiezetapparaat en zelfs een heel ( in plaats van een half) bad. In de meeste andere hotels is het bad namelijk half zo hoog als de baden zoals wij gewend zijn. Erg laag dus. Maar hier hebben we dus een normaal formaat bad.

Hat Rock Inn

Na ingecheckt te hebben gingen we op zoek naar iets te eten. Gezellig eten in 1 van de restaurantjes hier dachten we.. Dus wij op naar de pizzatent die we hadden gezien aan het begin van de straat. Daar stond op " open", maar daarboven hing een briefje ; kitchen closed for the day. Helaas dat ging hem niet worden dus. Dus op naar het volgende restaurantje dat we gezien hadden naast ons hotel, maar ook die bleek gesloten. En toen bedachten wij ons dat het een zondag is vandaag en dat dat waarschijnlijk de reden is dat alles dicht zit. Het andere restaurantje dat we nog gezien hadden was een steakhouse. Niet echt geschikt voor een vegetarier dus. Dus dan maar hier bij het tankstation aan de overkant van de weg iets gehaald. Ik een doos noodels en chips en Mark chips en verder niks want we hadden nog brood over dus dat nam hij dan maar.


Mooie rotsjes op de achtergrond

Dan maar weer terug naar ons hotel. Daar aangekomen las Mark in een map van het hotel dat er nog een restaurantje was, die zat net iets verder dan ons hotel. Dus Mark daar eerst maar met de auto heen gereden ( 1 minuut rijden) om te kijken of die wel open was en of ze er dan ook nog iets vegetarisch hadden en deze keer hadden we iets meer geluk. Gelukkig was hij open en ze hadden ook nog een vegetarische taco voor Mark. We zijn dus daar maar wat gaan eten. Het eten was erg lekker, alleen veel te veel.