Dag 25

Wat een nacht. Ik heb de hele vakantie nog niet zo slecht geslapen als vannacht. Onze bovenbuurman/ vrouw liep de halve nacht heen en weer te ijsberen ofzo en maakte daarbij erg veel lawaai. Dan hoorde je weer een vrachtwagen achteruit rijden en dus hard piepen, dan weer een waterleiding die piepte. We hebben geen oog dicht gedaan vannacht. Rond half 8 ben ik maar opgestaan. Kopje koffie gezet en gedronken en daarna gingen we rond 09:00 uur op weg naar de Grand Canyon airport, want vandaag gaan we een helikopter tour doen over de Grand Canyon. Rond 20 over 9 kwamen we daar aan, maar het bleek dat we bij de verkeerde airline stonden. We moesten degene hebben die ernaast zat. Dus wij weer in de auto en een stukje verder gereden. Daar hebben we onszelf ingecheckt en toen was het wachten want we vlogen pas om 10:00 uur. We kregen eerst een veiligheidsvideo te zien en we kregen allemaal een reddingsvest mee. Ik was van te voren al een beetje zenuwachtig, want vliegen is toch niet echt mijn ding. Maar toen we uiteindelijk naar de helikopter mochten werd ik nog iets zenuwachtiger.. Ow nee... we hebben ook nog een vrouw achter het stuur! ;-)  Maar gelukkig alles is goed gegaan. Het was heel mooi om te zien, maar ik was toch wel blij toen ik weer grond onder mijn voeten voelde.

Helikopter

In de helikopter op de voorstoelen

Het plan was om daarna nog te gaan hiken in de Grand Canyon, maar daar hadden Mark en ik allebei niet zo heel veel zin meer in. De mooiste hikes hier zijn hikes van minstens 2 dagen. Dat ging hem dus sowieso niet worden. Dan konden we ook nog alleen naar uitzicht punten rijden, maar mooier dan het uitzicht vanuit de helikopter zou het toch niet worden. Dus toen maar even naar Grand Canyon Village gereden om te kijken of daar nog iets te doen was, maar dat was er niet. Toen hebben we maar even wat te eten en drinken gehaald bij de general store en toen weer terug naar ons hotel. Daar hebben we een marathon van Law & Order gekeken tot 18:00 uur en toen konden we meteen eten. We hebben maar hier in het restaurantje van het hotel gegeten en dat was verbazingwekkend lekker.

Grand Canyon vanuit de helikopter

Grand Canyon

Na het eten zijn we nog even bij het zwembad gaan zitten een boekje lezen en nu vroeg naar bed, want morgen moeten we weer vroeg op en dan zitten we weer de hele dag in de auto. Op weg naar onze laatste bestemming; Los Angeles.

Bij het zwembadGroetjes,
Yanaika en Mark

 
Comments (4)
Grand Canyon
4Saturday, 25 June 2011 09:08
amerika
Wat een lief geultje...

Wouter.
Vrouwen aan het stuur
3Thursday, 23 June 2011 05:48
familie
He Yanaika zo weinig vertrouwen in vrouwelijke helicopterpiloten?
Wees maar blij dat Mark er niet achter zat, die zou, als ie dat kon, de helicopter testen van kan ie dit ook? en er een vliegcross van maken.
Waar zijn de reddingsvesten voor? voor dat riviertje?
Het is toch goed gegaan en fantastisch dat jullie voorin zaten in de Heli dan houd de wereld echt op voor je tenen!
Toch maar weer effe gedaan jullie twee, ben trots op jullie, de halve school weet dat jullie 4 weken op rondreis zijn in Amerika en een reisverslag bijhouden.
Een aantal reageerden van oh, kan dat ook al? Maarja niet iedereen kan wat ie denkt geleerd te hebben het in de praktijk ten uitvoer brengen :-)

groetjes
Dirk
Gevraagd: verhaaltje + foto's
2Wednesday, 22 June 2011 07:20
amerika
Hoop wel dat jullie hier nog een verhaaltje + foto's van plaatsen, ben namelijk erg benieuwd naar Grand Canyon!!! :-)

Groetjes Nadia
Ben benieuwd
1Wednesday, 22 June 2011 07:17
familie
Ik ben erg benieuwd of jullie over de glazen brug lopen of rond vliegen in helikopter......
Spannend!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pas wel op hoor!!!!!!!!!!!!

Xxx Danitsja