Dag 2

Goeieavond! Hoe is het daar in Nederland? Hier alles goed. Beetje bewolkt vandaag. We zijn vanochtend vroeg opgestaan. De wekker stond om 0:800 uur, maar om 07:00 uur werden we al uit onszelf wakker en waren we ook echt klaarwakker. We zijn vandaag naar de Universal Studio's geweest. Eerst een watershow gezien met allemaal stuntmensen uit bekende films/series waaronder iemand uit CSI. Het eerste gedeelte ging alleen een beetje mis. Er kwam iemand heel stoer, heel hard aan op de jetski met iemand op waterskies erachter. Alleen kwam die iets te hard aan en viel ie van de jetski af en kwam de waterskier bijna niet overeind.. Dus heel stoer was het niet meer haha. Maar verder wel leuk gedaan.

De watershow in Universal Studios

En toen op naar... Westeria Lane! Jaja, de set van desperate housewives. Daar zijn we overheen gereden tijdens de studio tour. Dat was wel leuk om te zien hoe alles in films/ series gemaakt wordt en over de sets te rijden. Dan zie je pas hoe nep alles is. Dat wisten we natuurlijk al, maar toch grappig om te zien hoe alles gedaan wordt. En dat dezelfde sets voor heeeeel veel verschillende films/series gebruikt worden. Zo werd de set van Back to the future ook gebruikt voor The Ghost Whisperer. Grappig..

De set van The Ghost Whisperer/ Back to the Future.

Onze enige foto van de set van Westeria Lane, de rest staat op film.

 

Daarna nog in de jurassic park attractie geweest. Eigenlijk een soort van Fata Morgana, maar dan met Dinosaurussen en 10 keer zo kort en op het eind een val ( en splash) in het water.. Ok, niet helemaal zoals de Fata Morgana dus haha.

Anyways... toen hadden we het wel gezien daar. Wel een duur park.$ 70 per persoon en er zijn maar iets van 7 attracties. En dat zijn nog de normale kaartjes. Je kon ook nog kiezen voor een " front in line ticket" zodat je niet in de rij hoefde te wachten, maar meteen door kon lopen en ook nog VIP treatment kaartjes. Maar dan betaal je meer dan $100 per persoon. En dan kon je ook nog een " all you can eat" pass halen. Wij hebben het maar gewoon bij een normaal kaartje gehouden want dat vonden we al duur zat.Daarna nog even een leuke beker gekocht, want ik kan natuurlijk niet thuiskomen zonder een souveniertje uit hollywood :-)

Onze volgende stop was the walk of fame. Dus wij daar naar toe en op zoek naar een leuk tegeltje van een bekend persoon om die op de foto te zetten. Maar veel hebben we er niet kunnen vinden. Ja, wel heeeeel veel tegels, maar ik geloof dat ik 3 tegels heb gezien met voor ons bekende mensen. Zoals Reese Whiterspoon en Frank Sinatra. Ik dacht een leuke foto te maken van een tegeltje van Leonarda Dicaprio ofzo.. Maar helaas, die hebben we niet kunnen vinden. Dus toen werd het toch een foto van Frank Sinatra.

Het is hier ook een beetje raar ingedeeld. Eerst zie je best mooie chique winkels/restaurants, als je 5 minuten verder loopt lijkt het weer net of je in een achterbuurt loopt en weer 2 minuten verder zit je weer in een chique gedeelte.  Toen we moe waren van het zoeken naar leuke tegeltjes op de walk of fame zijn we naar de sunset strip gereden.

Aan die straat zitten wat bekende clubs/restaurants. Zag er gezellig uit, maar niet heel bijzonder ofzo dus daar zijn we alleen doorheen gereden en toen kwamen we uit in; Beverly Hills! Wat een mooie grote huizen daar zeg. Ow en Danits; nee ik heb Nick nog niet gespot, maar als ik hem zie dan zal ik hem de groeten doen :-) Ik ga straks toch ook maar eens even uitzoeken of ik ergens kan vinden welk huis het huis van Leonardo is, want daar moeten we dan wel even langs natuurlijk ;-)

Toen begonnen we toch wel moe te worden en besloten we om terug te gaan naar onze heerlijk muf ruikende hotelkamer. Dat werd alleen een duur ritje. Ik heb als souvenir uit Hollywood een beker meegenomen, maar Mark dacht; ik wil als souvenir graag een foto van ons rijdend in de auto... en dus bedacht ie om dan maar door rood te rijden en geflitst te worden.. Het was nog oranje toen ie reed, maar het stoplicht sprong sneller op rood dan hij verwacht had en dus krijgen we nu een flinke boete thuis gestuurd straks. Mark had het even opgezocht en het schijnt dat die boete wel iets van $ 400 is! Dus dat was een duur ritje vanuit Beverly Hills. Onderweg nog even gestopt bij de supermarkt om ons avondeten te halen en wat broodjes voor morgenvroeg en toen weer terug naar ons hotel.

Nu nog even lekker relaxen. Weltrusten alvast!

Mark en Yanaika


Dag 3

Vandaag om 08:30 wakker geworden en ontbeten.

De kaas is hier niet echt kaas te noemen. Meer een plak plastic. En je hoort hier op alle tijden van de dag sirenes loeien en helikopters vliegen die rondjes vliegen boven een bepaalde plek, op zoek naar iemand ofzo.

Ons eerste doel van vandaag is het Chinese Theatre.

Op zo'n 5 minuten rijden van ons hotel. Daar vonden we de walk of fame tegels en handafdrukken van de echt bekende mensen zoals Harry Potter

, Michael Jackson, Bruce Willes en Arnold Schwarzenegger, waar Mark even moest laten zien dat Arnold Schwarzenegger maar kleine handen heeft.

 

Dit was trouwens ook de eerste plek waar een normale parkeer garage was in plaats van een veld waar iemand staat en om geld vraagt. Als je iets kocht dan kon je je ticket laten validaten en dan hoefde je maar 2 dollar te betalen voor de parkeergarage. ( in plaats van $ 10 voor zo'n vaag veld).

Na alle tegeltjes gezien te hebben leek het me wel leuk om een tour te doen langs alle huizen van bekende mensen. En dus gingen we in een auto met 10 man (waarvan Mark de enige jongen was) op weg naar Beverly Hills. Helaas het huis van Leonardo niet gezien. Zodra je namelijk de straten in rijdt van de echt bekende mensen dan riskeer je een boete van $ 250 dus de chauffeur ging niet overal in. We hebben wel het huis gezien waar the Hills opgenomen werd en de huizen van Tom Cruise, Orlando Bloom, Charlize Theron, Simon Cowell, El Pacino, David en Victoria Beckham, Elvis Presley en Michael Jackson. Er viel alleen vaak niet veel te zien van die huizen, meestal alleen een klein stukje of alleen de poort.Daarna nog even over Rode Drive gereden. Niet heel bijzonder. Gewoon een dure winkelstraat en daarna nog de Hollywood Hills ingereden waar we ook over Mullholland Drive kwamen. In de Hollywood Hills natuurlijk nog even een foto gemaakt van het Hollywood sign en van het uitzicht over Los Angeles. De tour duurde 2 uur en dat was ook wel lang genoeg want het was behoorlijk warm en we waren inmiddels al aan het verbranden.

Lauren's huis uit The HillsPoort van Michael Jacksons huis

Tom Cruise

 

Weer teruggekomen bij het Chinese Theatre eerst even een cheese cake gegeten en toen weer terug naar ons hotel. Ons volgende plan was om naar het strand te gaan. Eerst even gekeken op internet waar we naartoe zouden gaan; of naar Santa Monica, of naar Venice Beach. En het werd Venice Beach. Een heel bekend strand waar veel films en series opgenomen zijn. Dus wij op weg naar Venice Beach. Het was ongeveer een half uur rijden, maar in Venice zelf was het erg druk dus voordat we een parkeerplek hadden waren we meer dan een uur verder. De parkeerplaats kostte $20.Je kon dan wel gewoon de hele dag blijven staan.

Venice Beach

venice beach

Vanaf de parkeerplaats naar het strand was het zo'n 10 minuten lopen. Het was erg druk op Venice beach. We zijn nog even over het strand gelopen, maar het was te koud om te zwemmen. Dus zijn we na de wandeling over het strand nog over de boulevard gaan lopen. Daar waren allerlei kraampjes en eet tentjes. Alleen waren er wel veel eet tentjes, maar nergens bij die eet tentjes was ook een plek om te zitten. Wat grappig was, was dat je hier heel veel kraampjes hebt met " medical Marihuana". Dat hebben we later nog even nagevraagd hoe dat nou zat en het blijkt dat als je aangeeft dat je bijv. hoofdpijn hebt, dat je dan een kaartje krijgt dat je Marihuana wil om medische redenen en dan is het gewoon legaal om het te hebben/roken.

Je voelt je hier niet echt heel veilig met zoveel politie. In 200 meter kwamen we 20 ( we hebben ze geteld, het waren er echt 20) agenten tegen. En we hebben 5 arrestaties gezien. Toen we de kraampjes wel gezien hadden gingen we op zoek naar een leuk restaurantje. We dachten dat we die vast zouden kunnen vinden langs de kanaaltjes. Dat is namelijk ook iets waar Venice om bekend is, om de kanaaltjes die zouden moeten lijken op Venetie. Maar daar lijkt het totaal niet op. Gewoon een riviertje met een paar bruggetjes erover en een pad langs het kanaal, waar verder alleen maar huizen aan liggen. Lijkt me niks om daar te wonen, met alle mensen die vlak voor je huis langs lopen telkens.

Aangezien we hier dus geen restaurant zouden gaan vinden zijn we maar weer teruggelopen naar de Boulevard. Daar toch nog een pleintje gevonden met 1 bar/restaurant waar we gegeten hebben. Ik een beefburger en Mark een vegetarische falaffel burger.Ze hadden hadden bij dit restaurant ook tafeltjes buiten staan, maar daar mocht je niet zitten want het was verboden om buiten te eten en drinken. Vandaar waarschijnlijk ook dat we op de boulevard geen eet tentjes konden vinden waar je buiten kon zitten.

In het restaurant

Na het eten weer terug gereden naar ons hotel en vroeg gaan slapen. We worden namelijk telkens erg vroeg wakker, maar zijn ' s avonds erg vroeg al heel moe. Zal wel door de jetlag komen.

Yanaika en Mark

 

 

 

 

 

 

 

 
Comments (11)
Hi!
11Thursday, 02 June 2011 08:22
amerika
Hey Mark en Yanaika,

Ziet er cool uit allemaal. Hollywood living up to it's fame ;-)
Leuk reisverslag. Heb nu pas tijd om te lezen maar blijf dat zeker doen. Trouwens, krijg je de foto erbij? Mag wel voor zo'n bedrag. Hopelijk houdt Griekenland zijn broek op, anders wordt het nog duurder.

Veel plezier!!
Wouter.
boete...,boeien
10Wednesday, 01 June 2011 20:27
familie
vergeten en genieten
hey
9Wednesday, 01 June 2011 08:15
yanaika
Hey Gijs,

Ja inderdaad fijn die jetlag :-) Maar gelukkig hebben wij inderdaad nog even tijd om eraan te wennen. Hopelijk bij jou ook alles goed?

Groetjes,
Yanaika
jetlag
8Wednesday, 01 June 2011 07:32
amerika
Leuk is dat he :) Duurd een dag of 4/6 en dan ben je helemaal om. Voor mij was het volgens mij 5 dagen en toen moest ik bijna alweer terug naar Nederland om daar te jetlaggen. Wees blij dat het voor jullie de moeite waard is om er aan te wennen :P

Leuke foto's en mooi dat jullie het daar zo naar jullie zin hebben.

Groetjes
Gijs
Hallo!!!
7Wednesday, 01 June 2011 07:27
familie
Zo zekers een fijne nachtrust gehad??!!

Echt super gave foto's! Kan niet wachten tot het volgende verhaal! ;)

En cool Harry potter!!!

Rij voorzichtig en tot lees!

Xxx Danitsja
Tja sommige mensen doen erg veel om op de foto te komen.
6Monday, 30 May 2011 18:55
familie
Met een beetje geluk raken ze hem nog kwijt in de mail.

Oh ja met de poesjes alles goed, eerste dag hebben ze niet gegeten bijna maar nu zijn het wolven en hele grote slijmerds.
Vandaag een uur buiten gedarteld en onder de sproeier doorgelopen, ze hadden het warm, was bijna 30 gr in Elst.

Dit zal je nog vaak horen Mark, alleen door groen licht rijden en zeker als de wagen lang is. :-)

Groetjes
Dirk
Kost wat maar dan heb je ook wat.
5Monday, 30 May 2011 17:22
familie
Ja het is maar hoe je het bekijkt, een fotograaf inhuren was duurder geweest daar in de states denk ik, dan maar een foto via the law.

Ben bang dat het overwerken wordt mark als jullie weer terug in ons kikkerlandje zijn.
weltrusten (lokale tijd tolkamer 19.20 uur)

groetjes
Hein
Dat krijg je ervan he ;)
4Monday, 30 May 2011 08:28
familie
Tja als je met zon grote SUV rij moet je er wel rekening mee houden dat als je door oranje gaat het einde van je auto pas over de streep gaat als het stoplicht al op rood staat he.... DUH! Had je maar een klein autootje moeten nemen dan was dit je bespaard gebeleven haha! Dus nu moeten jullie bezuinigen op jullie dure hotel??? Of straks als jullie weer thuis zijn even een paar uurtjes extra werken haha!

Jammer van Nick Yanaik.... maar Leo mag je ook de groetjes doen van mij hoor!!!!!!!!!

Nog veel plezier met jullie 3e dag!
En Daan wil graag weten of de poesjes ook in Amerika zijn want hij snapt niet waar jullie ze gelaten hebben. Schatig he ;)

Groetjes!!!
Goed idee zo'n reisverslag online
3Monday, 30 May 2011 08:24
familie
Hi Mark en Yanaika.. geen zorgen.. met de lage koers van de USD wordt 400 USD gelukkig minder dan 400 EURO :-)
Leuk om te lezen hoe het jullie daar vergaat.. onwijs goed idee. Veel plezier daar en geniet ervan!
Michiel & Wendy
goeieavond
2Monday, 30 May 2011 05:16
yanaika
Ja inmiddels zijn we wakker ( en gaan we ook alweer bijna slapen :-) )

Groetjes Yanaika
Goeiemorguuuhhh!!!
1Sunday, 29 May 2011 11:27
familie
Nog niet wakker?